RAZNE MOLITVE

KRUNICA DJETETA ISUSA
 NAČIN MOLJENJA:

Ljubeći medaljicu moli se:  Presveto Trojstvo,mi ti prikazujemo sve poklone srca svetog Djeteta Isusa. 

Na svako od 3 zrna moli se: I riječ je Tijelom postala i prebivala među nama.Oče naš..

Na svako od dvanaest zrnaca se moli: I Riječ je Tijelom postala i prebivala među nama..Zdravo Marijo…

Prije svake Zdravo Marijo se kaže:

1.Utjelovljenje

2.Pohod Blažene Djevice Marije Elizabeti

3.Rođenje

4.Poklon Pastira

5.Obrezanje

6.Poklon Triju Kraljeva

7.Prikazanje Isusovo u hramu

8.Bijeg u Egipat

9.Boravak u Egiptu

10.Povratak u Nazaret

11.Život Isusov u Nazaretu

12.Isus u hramu među učiteljima i pismoznancima

Zahvalna molitva Malom Isusu

Božansko Dijete Isuse,znam da me voliš i da me nećeš nikada napustiti.Zahvaljujem ti na tvoju prisutnost u mom životu.

Čudotvorno Dijete,vjerujem u Tebe i Tvoje obećanje mira,blagoslova i slobode od svih nevolja.U Tvoje ruke stavljam sve svoje brige i potrebe.

Gospodine Isuse,pouzdajem se u Tvoje neizmjerno milosrđe i ljubav.Želim Te slaviti i častiti i sada i uvijeke.Amen.  

 

Litanije u čast Božanskog Djeteta Isusa

 Gospodine, smiluj se.

Kriste, smiluj se.

Gospodine, smiluj se.

Kriste, čuj nas.

Kriste, usliši nas.

Oče nebeski, Bože, smiluj nam se.

Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.

Djetešce Isuse, pravi Bože,

Djetešce Isuse, Sine Oca vječnoga,

Djetešce Isuse, Riječi tijelom postala,

Djetešce Isuse, Oče vječnosti,

Djetešce Isuse, željo naroda,

Djetešce Isuse, očekivanje pravednika,

Djetešce Isuse, ljubimče svih svetih duša,

Djetešce Isuse, začeto po Duhu Svetom,

Djetešce Isuse, koje se nisi ustručavalo krila Djevičina,

Djetešce Isuse, koje si uzelo obličje sluge, (navedi nakanu)...... smiluj se nama Djetešce Isuse, koje si pohodilo Elizabetu u krilu svoje djevičanske Majke,

Djetešce Isuse, željom od Marije i Josipa iščekivano,

Djetešce Isuse, od Djevice u Betlehemu rođeno,

Djetešce Isuse, u pelene povijeno i u jasle položeno,

Djetešce Isuse, koga su anđeli navijestili i pastiri pohodili,

Djetešce Isuse, kod obrezanja ranjeno,

Djetešce Isuse, kojemu je bilo nadjenuto preslavno ime Isus,

Djetešce Isuse, kojemu su se poklonili mudraci,

Djetešce Isuse, koje je Djevica Marija u hramu prikazala,

Djetešce Isuse, koje je Herod progonio,

Djetešce Isuse, koje je sveti Josip s Majkom poveo u Egipat,

Djetešce Isuse, učitelju poniznosti i poslušnosti.

Jaganjče Božji, koji uzimaš grijehe svijeta,

oprosti nam, Gospodine!

Jaganjče Božji, koji uzimaš grijehe svijeta,

usliši nas, Gospodine!

Jaganjče Božji, koji uzimaš grijehe svijeta,

smiluj nam se!

Pomolimo se:

Bože, Tvoj se Jedinorođenac pojavio u našem ljudskom tijelu

te smo spoznali da nam je izvana sličan.

Daj, molimo Te, da nas On iznutra, u Duhu obnovi.

Po Kristu Gospodinu našem. Amen.


  

ZAZIVI MALOM ISUSU

Maleni Isuse, posveti moje srce! 

Maleni Isuse, ozdravi moju dušu! 

Maleni Isuse, očisti moj um! 

Maleni Isuse, ojačaj moju volju! 

Maleni Isuse, prosvijetli moj razum!

Maleni Isuse, blagoslovi moju pamet! 

Maleni Isuse, vladaj mojim osjećajima!

Maleni Isuse, upravljaj mojim željama!

Maleni Isuse, očisti moje misli! 

Maleni Isuse,  pomozi mi da sve svoje teškoće 

i probleme nosim iz ljubavi prema tebi!  

Slava Ocu 

Isuse, dođi u moje srce! Marijo i Sveti Josipe, ostanite sa mnom! 

 

 

ZAHVALNA MOLITVA MALOM ISUSU 

Božansko Dijete Isuse, znam da me voliš  ida me nećeš nikada napustiti. Zahvaljujem Ti za Tvoju prisutnost u mojem životu.    Čudotvorno Dijete, vjerujem u Tebe i Tvoje obećanje mira, blagoslova i oslobođenja svih nevolja. U Tvoje ruke stavljam sve svoje blago i potrebe.    Gospodine Isuse, pouzdajem se u Tvoje neizmjerno milosrđe i ljubav. Želi, te slaviti i častiti sad i u vijeke.  Amen. 

 

 

MOLITVA UČENIKA I STUDENATA 

O, Dijete Isuse, vječna Mudrosti postala čovjekom, Ti velikodušno dijeliš svoje milosti svima, a posebno učenicima i studentima koji se pouzdaju u Tebe. Pogledaj milostivo na mene, vodi me  i pomozi mi u mom učenju. Ti,  Bože, koji si postao čovjekom, gospodaru svega učenja, izvore svakog razumijevanja i pamćenja, dođi i pomozi mi u mojim slabostima. Prosvijetli im um, ojačaj mi sposobnost pamćenja i učenja. Budi moje svjetlo, snaga i utjeha u teškim trenutcima. Neka tvojom milošću izradim sve svoje zadaće najbolje što migu da bi dobio dobre ocjene i prošao godinu. U zahvalu za te milosti, obećavam da ću obavljati sve svoje kršćanske dužnosti ljubeći te sve više i više. O, slatko Dijete Isuse, štiti me i vodi, ne samo putovima učenja nego, prije svega, putem vječnog spasenja. Amen. 

 

 SVETO DJETEŠCE

Sveto Djetešce Isuse, koji dijeliš svoje milosti onima koji Te zazivaju, svrni svoj pogled na nas koji smo prostrti pred Tvojim svetim likom i poslušaj naše molitve.    Molimo Te za siromašne i napuštene koje povjeravamo Tvojemu božanskom srcu. Pruži nad njih svoju svemoguću ruku i priteci im u pomoć.    Pomozi bolesnima, ozdravi ih i posveti njihove patnje, utješi žalosne, grješnike privedu svjetlu svoje milosti.    Pomozi svima koji su pritisnuti bilo kakvim nevoljama, a uzdaju se u tvoju svetu moć.    Pruži svoju ruku i blagoslovi nas. Maleni Kralju, izlij na nas bogatstvo svojega milosrđa i čuvaj nas sada i uvijek u svojoj svetoj ljubavi. Amen

 

MOLITVA MLADIH 

Gospodine, evo me pred tobom.  Želim da moj život sutra bude lijep, poletan i širokogrudan, sličan Tvome. Zbog toga stavljam u Tvoje ruke svoj život danas: svoje radosti i svoje teškoće, svoje čežnje i svoje nemire, svoj zanos i svoju mladost, svoje učenje i svoj šport, svoje zabave i svoj rad.

   Ti, koji si ljubav; Ti, koji daješ život, otkrij mojim očima životne tajne i veličinu ljubavi. Trebam te, prosvijetli me! Pomozi meni i svoj svjetskoj mladeži da postane Tvoja. Amen.

 

SVAKODNEVNA MOLITVA MALOM ISUSU

O,Isuse koji si za našu ljubav htio postati djetetom, zahvaljujem Ti za Tvoju neizmjernu dobrotu. Moj Spasitelju, klanjam Ti se i ljubim Te.

Slava Ocu 

 O Isuse, koji, koji si došao na zemlju tražiti Adamovu djecu, da bi ih uveo u nebo, želim ići za Tobom nasljedujući tvoje kreposti. Predajem Ti i posvećujem čitavo svoje srce, moleći Te da ga učiniš po Srcu svome. 

Slava Ocu 

O Isuse, ljubljeno i božansko Dijete, pomozi mi da Te upoznam i mnogo ljubim na ovome svijetu. Nadam se da ćeš obdariti milošću da, nakon što sam Te ljubio na zemlji, jednoga dana mogu promatrati te vječno u nebu. 

Slava Ocu

 

MOLITVA MUŽA I ŽENE

Bože, Ti si po uzvišenom otajstvu sjedinjenja Isusa Krista s Crkvom posvetio naše zaručničko sjedinjenje: pogledaj nas, blagoslovi nas i naš život svakim nebeskim blagoslovom. Tvoja nas je providnost sjedinila, Tvoja pomoć neka nas čuva. Pred Tvojim oltarom obećali smo Ti neokaljanu vjernost i ljubav. Udijeli nam svoju milost da te odluke u svemu provodimo te tako zaslužimo zadovoljstvo i kršćanski blagoslov. Daj nam milost da strpljivo podnosimo svoje pogreške, živeći mirno i složeno jedan drugomu na zadovoljstvo i veselje. Blagoslovi,Bože, naš posao; daj nam ono što je potrebno za život bez onakve brige kakva bi mogla biti pogibeljna naše spasenje. Očuvaj nas nesreće i teške nevolje; i konačno, kao što ovdje zajedno živimo, tako daj da te poslije smrti zajedno slavimo u raju. Amen.

 

MOLITVA U BRAČNIM TEŠKOĆAMA 

Oče nebeski , nikada nisam pomišljao da jedno drugom možemo nanositi ovoliku žalost. Uvijek iznova uviđam kako je teško ljubiti i kako smo slabi. Pomozi nam opraštati. Daj nam spoznati što smo krivo učinili. Daj nam pronalaziti put koji nas vodi jedno k drugome. Ne dopusti propadanje, već sazrijevanje naše ljubavi. Pomozi nam, Gospodine. 

 

MOLITVA DUHOVNA ZVANJA

Gospodine Isuse, Ti si pozvao koje si htio. Pozovi mnoge oda nas da radimo za te, da radimo s tobom. Ti, koji si rasvijetlio riječju svojom one koje si pozvao, prosvijetli i nas darom vjere u te. Ti, koji si ij podržao u teškoćama, pomozi i nama pobijediti naše teškoće danas. Ako pozoveš koga od nas da se potpuno posveti tebi, neka Tvoja ljubav  ogrije ti zvanje od njega nastanka, neka mu dade rast i neka ga uzdrži u ustrajnost do kraja. Amen. 

 

MOLITVA PRIJATELJA MALOG ISUSA 

Isuse maleni, prijatelju moj prati me, vodi i uz mene stoj kao Božje dijete da ti slavu dam I da trajno ostanem Tvoj božanski hram. A nebeska majka nek' me trajno prati dobra Tvoja, Isuse, a i moja Mati. Amen

 

MOLITVA MALOM ISUSU
(svakog 25-tog u mjesecu)
 O, Isuse, ljubavi moja, najveće moje dobro, Spasitelju i Bože moj, slavim Te i blagoslivljam za čas kada si postao čovjekom. Slavim svetu Noć u kojoj si na svijet sišao i htio se roditi kao siromašno Dijete. Zahvaljujem Ti,  Moj dobri Otkupitelju, za toliko dokaza Tvoje ljubavi i molim Te po Tvojim prvim mukama koje si za me podnio; po Tvojim suzama koje si za me u štalici prolio, oprosti mi sve grijehe moje i daj mi milost, da sve grijehe moje i daj mi milost, da Te mogu kroz hvalu davati  i jednoga dana k Tebi doći. Amen.


MOLITVA MAJKE

 Sveta Ano, tvoja nam je kći Marija u Isusu, svom božanskom sinu,  donijela spas. Časteći te, slavim milosrđe Gospodinovo. Moli Isusa da mi prosvijetli pamet i da snage da u ovim teškim vremenima vjerno ispunim svoj časni poziv majke i jednom sa svojom djecom doživim vječno blaženstvo. Amen.


MOLITVA ZA DUHOVNA ZVANJA

Gospodine Isuse, Ti si pozvao koje si htio. Pozovi mnoge od nas da radimo za Te, da radimo s Tobom. Ti, koji si rasvijetlio riječju svojom one koje si pozvao, prosvijetli i nas darom vjere u Te. Ti koji si ih podržao u poteškoćama, pomozi i nama da pobijedimo naše poteškoće danas. Ako pozoveš kojeg  od nas da se potpuno posveti Tebi, neka Tvoja ljubav ogrije to zvanje od njegova nastanka, neka mu dade rast i neka ga uzdrži u ustrajnosti do kraja. Amen.PRIKAZANA MOLITVA
NADBISKUPA STADLERA

Poštivam te svim srcem, presveta Djevice, nada sve svece i anđele nebeske, kano kćerku vječnoga Oca, i prikazujem ti svoju dušu sa svim njezinim silama.

Zdravo Marijo…

Poštivam te svim srcem, presveta Djevice, nada sve anđele i svece nebeske kano Majku i jedinorođenoga Sina, prikazujem ti svoje tijelo sa svim njegovim čuvstvima.

Zdravo Marijo…

Poštivam te svim srcem, presveta Djevice, nada sve anđele i svece nebeske, kano ljubeznu zaručnicu Duha Svetoga, i  prikazujem ti svoje srce sa svim njegovim nagnućima moleći te, da mi od presvetog Trojstva isprosiš sve milosti, koje su mi nužne za moje spasenje.

Zdravo Marijo…
MOLITVA MALOM ISUSU (svakog 25-tog u mjesecu)

 O, Isuse, ljubavi moja, najveće moje dobro, Spasitelju i Bože moj, slavim Te i blagoslivljam za čas kada si postao čovjekom. Slavim svetu Noć u kojoj si na svijet sišao i htio se roditi kao siromašno Dijete. Zahvaljujem Ti,  Moj dobri Otkupitelju, za toliko dokaza Tvoje ljubavi i molim Te po Tvojim prvim mukama koje si za me podnio; po Tvojim suzama koje si za me u štalici prolio, oprosti mi sve grijehe moje i daj mi milost, da sve grijehe moje i daj mi milost, da Te mogu kroz hvalu davati  i jednoga dana k Tebi doći. Amen.

 

MOLITVA MAJKE 

 Sveta Ano, tvoja nam je kći Marija u Isusu, svom božanskom sinu,  donijela spas. Časteći te, slavim milosrđe Gospodinovo. Moli Isusa da mi prosvijetli pamet i da snage da u ovim teškim vremenima vjerno ispunim svoj časni poziv majke i jednom sa svojom djecom doživim vječno blaženstvo. Amen.

 

PRIKAZANA MOLITVA NADBISKUPA STADLERA 

Poštivam te svim srcem, presveta Djevice, nada sve svece i anđele nebeske, kano kćerku vječnoga Oca, i prikazujem ti svoju dušu sa svim njezinim silama. 

Zdravo Marijo…

Poštivam te svim srcem, presveta Djevice, nada sve anđele i svece nebeske kano Majku i jedinorođenoga Sina, prikazujem ti svoje tijelo sa svim njegovim čuvstvima.

Zdravo Marijo…

Poštivam te svim srcem, presveta Djevice, nada sve anđele i svece nebeske, kano ljubeznu zaručnicu Duha Svetoga, i  prikazujem ti svoje srce sa svim njegovim nagnućima moleći te, da mi od presvetog Trojstva isprosiš sve milosti, koje su mi nužne za moje spasenje. 

Zdravo Marijo…